Om Aftonposten

Tidningen startade om från att ha varit Göteborgs Morgonpost och satsade och köpte in folk, tecknare och layoutfolk. Jag skickade ner en bråte teckningar av olika sorter, direkta skisser med reservoar penna och några sportteckningar. Jag hade ingenting med text för jag hade inte börjat skriva då. Så fick jag ett brev ganska raskt ifrån Aftonposten där dom frågade när jag kunde komma och vad jag hade för anspråk. Jag hade nästan inga anspråk alls för jag ville så gärna komma. Så jag sa att jag kan komma omedelbart. På nyårsafton 1951 åkte jag ner och så började jag på nyårsdagen. Sen stannade jag till hösten 1955, väldigt roliga år.

Vi lekte stor tidning

Det är klart att det är en väldigt stor skillnad på en stad med nästan 500 000 invånare och en stad som har 16 000. Det är ett ganska insnöat ställe naturligtvis. Jag menar Göteborg har ungefär samma storlek som Oslo. En handels- och sjöfartsstad med snitt och särprägel får man säga. Kanske också en väldigt uttalad lokalpatriotism och ett lillebrors komplex gentemot Stockholm. Nej, men jag fick plötsligt syssla med mycket större saker, för vi lekte stor tidning. Det var ingen liten lokal blaska det här inte, utan vi tog tag i de stora sakerna. Det var roligare att jobba naturligtvis och jag fick ett kolossalt utrymme. Jag jobbade inte bara med sport, inte då heller. Jag hade allmänt och så gick jag på teatrarna och tecknade rätt mycket

Tecknade allt

Ingemar Johansson tränade för spelen i Helsingfors. Jag hade hört talas om honom. Han hade boxats i Europalaget mot USA och vunnit, så han var ett stort namn redan då. Edwin Ahlqvist hade sett vilket ämne det var till en stor boxare, så han satsade pengar i honom ganska tidigt. Jag kom också att jobba med Edwin Ahlqvist. Jag ritade i All Sport i många år. Jag sysslade egentligen med allt. Jag gick ut på seglingarna när de började ute på Långedrag och ritade lite grann. Men det blev mycket sport, mycket fotboll och mycket boxning.Jag blev raskt ett ganska stort namn i Göteborg. Jag kan få fram mycket material som jag är nöjd med från den tiden. Men det var inte sånt de ville ha, det var för fint. De ville ha råsopar.